DiD HEEFT IMPACT

DiD heeft impact. Daar… 

Helpt DiD slechts een enkeling? Zeker niet, want ‘Protect One, Empower a Thousand’, zoals onze vrienden van Front Line Defenders zeggen. Mensenrechtenverdedigers hebben gemeen dat zij opkomen voor de rechten en vrijheden van anderen, soms van heel veel anderen. De actie van een enkeling kan leiden tot hervormingen die recht doen aan velen. En moedigt anderen aan hetzelfde te doen.

Als we succesvol zijn en onze gasten met nieuw elan verder gaan met hun goede werk, dan hebben daar veel mensen baat bij. Lert, onze eerste gast, merkte na een paar weken DiD op: ‘My ideas start to sparkle again’. Hij schreef vanuit Dordrecht opinie stukken die tienduizenden lezers in Thailand aan het denken zetten.

… en in Dordrecht

Het mes snijdt aan twee kanten: veel van onze gasten delen graag hun verhaal. Zo bieden zij Dordtenaren, jong en oud, een bijzonder perspectieef op onze eigen vrijheid en mensenrechten. En inwoners van Dordrecht leveren een concrete bijdrage aan de bescherming van mensenrechten en vrijheid in de wereld.

 


HOE TE HELPEN